De leukste restaurants

Wilt u eens lekker uit eten tijdens uw vakantie of weekendje weg? Wij hebben de leukste en beste restaurants in de omgeving voor u geselecteerd.

Restaurants in de omgeving

Rondom de Loosdrechtse Plassen vindt u vele goede restaurants en terrassen voor een goede kop koffie, een lunch of een heerlijk diner. Veel restaurants liggen aan het water en hebben een aanlegsteiger waar u met uw (huur)sloep kunt aanmeren!

Restaurant Terras aan het water - Suitelodges
 • Restaurant De Nederlanden
  Restaurant De Nederlanden is wat ons betreft geheel terecht bekroond met een Michelinster. Het pand ligt op een prachtige locatie aan de Loosdrechtse Plassen, nabij een ophaalbrug en met een heerlijke terras aan het water. Er is een grote aanlegsteiger waar u met uw sloep kunt aanmeren – daarmee is het een perfecte bestemming om tijdens een dagje sloephuur te gaan lunchen! Let op: op zaterdag is het restaurant vanaf 18:00 geopend. Dineren bij De Nederlanden is een waar feest: prachtige (klassieke) gerechten worden gecombineerd met heerlijke wijnen.
  Adres: Duinkerken 3, Vreeland aan de Vecht
  Website: nederlanden.nl
 • Restaurant Najade
  Restaurant Najade ligt aan direct aan de Loosdrechtse Plassen, aan de kant van Gooilanden en daardoor gemakkelijk te bereiken vanaf het park: in ongeveer een kwartier fietst u naar Loosdrecht en het restaurant. Najade ligt in de haven van Loosdrecht en biedt u een prachtig uitzicht over het water. De Tournedos en de eend bij Najade zijn onze absolute favorieten, en ook voor een lekkere kop koffie kunt u terecht op het fijne terras.
  Adres: Oud-Loosdrechtsedijk 243, 1231 LX Loosdrecht
  Website: restaurant-najade.nl

Hilversum

 • Bistro de Smaakboutique
  In deze gezellige bistro, middenin Hilversum, eet u puur en eerlijk. Wat de Smaakboutique zeer de moeite waard maakt is de uitgebreide wijnselectie. Bij ieder gerecht worden maar liefst twee wijnen aangeraden: een ‘logische’ keuze, die u wellicht zelf ook zou uitkiezen, en een spannende keuze – die kan zorgen voor een heerlijke verrassing!
  Adres: Laanstraat 1A, 1211 HG Hilversum
  Website: bistrosmaakboutique.nl
 • Heren Spyker
  Heeft u zin in een avondje dineren op niveau? Dan zit u goed bij de Heren Spyker! In een prachtig monumentaal pand, middenin het centrum van Hilversum, serveert het enthousiaste team prachtige en enorm smaakvolle gerechten – uiteraard voorzien van begeleidende wijnen.
  Adres: Kerkbrink 17, 1211 BW Hilversum
  Website: herenspyker.nl
 • Paisan
  Bij Paisan kunt u terecht voor Mediterraanse/Midden-Oosterse lunches en diners. Een verrassende combinatie die zéér de moeite waard is! Smaken uit Spanje, Italië en Griekenland worden gecombineerd met Arabische invloeden en het resultaat is fantastisch. Vergeet niet af te sluiten met een kop koffie: de barista is een ware vakman!
  Adres: ‘s-Gravelandseweg 46, 1211 BT Hilversum
  Website: paisan.nu