Omgeving

Het Gooi

De buitenplaatsen van ´s-Graveland zijn een mooie bestemming voor een ontspannen fietstocht en ook het pittoreske plaatsje Ankeveen – dat zomer en winter bruist van de activiteiten – is prachtig om te bezoeken.

De Hilversumsche Golfclub ligt midden in het bos- en heidegebied dat zo kenmerkend is voor het Gooi. De bosbaan is ruim 100 jaar oud en het historische karakter vindt u terug op alle holes. U kunt hier doordeweeks als dagcontribuant komen golfen.

Combineer uw verblijf op Park Gooilanden ook eens met een bezoekje aan Paleis Soestdijk! Slechts 15 minuten rijden vanaf Park Gooilanden.

zeilen_1250x600

Natuurmonumenten

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in de Gooi en Vechtstreek is een ideaal vertrekpunt voor schitterende fietstochten en wandelingen in de omgeving. Het bezoekerscentrum ligt op Boekesteyn, een van de ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen. De historische buitenplaatsen met parkbossen, tuinen en landhuizen vormen een ideaal wandel- en fietsgebied. Volg de wandelroutes over de buitenplaatsen of de prachtige fietsroutes richting de Ankeveense Plassen en het Naardermeer.

Loosdrechtse Plassen

De Loosdrechtse Plassen worden ook wel omschreven als de watertuin van Nederland. Dit prachtige gebied ligt op slechts twee kilometer afstand. Hier kunt u schitterend varen en genieten van de rust en mooie natuur. Ook om te suppen, wakeboarden, fietsen en wandelen is het gebied ideaal.

In de Vuntus en Breukeleveense Plas leven veel waterplanten en vogels: een eldorado voor wandelaars, fietsers en kanoërs die van natuur houden!

Sportief dagje uit

Er is van alles te doen in de omgeving van het park. De Loosdrechtse Plassen zijn vlakbij, waar u bijvoorbeeld mooie fietstochten omheen kunt maken. Natuurlijk kunt u op de plassen zelf ook allerlei activiteiten ondernemen. U kunt hier een zeilboot of een sloep huren, of gaan suppen!

Restaurants

Vanuit Park Gooilanden fietst u binnen een kwartier naar de gezellige binnenstad van Hilversum. Hier vindt u verschillende verrassende en fijne restaurants waar u kunt genieten van een kop koffie, een lunch of een diner. Fietst u 10 minuten de andere kant op dan komt u aan bij Loosdrecht en de Loosdrechtse Plassen. In het dorp Loosdrecht zelf zijn enkele leuke restaurants te vinden en rondom de plassen kunt u op veel verschillende plekken terecht. Tip: huur een sloep en meer aan bij een van de vele leuke terrassen aan het water!

Nabij Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort

Steden als Amsterdam en Utrecht (25 minuten rijden) liggen binnen handbereik. Hilversum en het Mediapark Hilversum liggen op slechts enkele minuten rijden van Park Gooilanden.